Nytt år, nyformad blogg och inte minst nya äventyr!
Hallå där ute!
Kan bara konstatera att det är ju nästan ett halvt år sedan jag lyckades uppdatera den häringa bloggen...
Det är ju inte så att fiskeäventyren har uteblivit, även om de inte varit så många som jag skulle vilja önska, men det har bara inte blivit några upplägg här.
Men nu är det nytt år! Och nya tag! Jag tänkte att jag skulle ta och dokumentera inte bara mitt och vänners fiske utan även mina äventyr i köket. Framför allt då mina bakäventyr :)
Jag kommer dela med mig av bilder på mina alster och även dela receptlänkar och mina egna modifierade recept (för inget recept kan väl egentligen vara perfekt?).
Idag premiärbjuder jag på ett morotsrecept jag hittade och byggde om innan idag :) Resultat ser ni på bilden!

Innehåll:
50 g jäst
3 dl vatten
3 dl filmjölk
3 tsk salt
2 msk honung
4,5 dl finriven morot
4 msk smör eller olja (här valde jag 3 msk basilikaolja fr Spanien och 1 msk jungfruoliv)
1 dl havregryn
13-15 dl rågsikt
ströbröd
solrosfrön/linfrön
ägg
mer frön
två smorda bröd/kakformar
1. smula jästen i en bunke
2. värm vatten och fil till fingervarmt
3. slå över lite av vätskan och lös upp jästen, slå sedan i resten av vätskan
4. ha i salt, honung, olja och morot och rör om ordentligt
5. häll i lite mjöl i taget, börja med havret, och rör/blanda om ordentligt mellan varven (detta är viktigt!)
6. jobba genom degen rejält tills du har fått ner mjölet och har en deg som släpper från kanten men fortfarande är lite klibbig.
7. låt nu jäsa minst 45 min under en handduk, t ex
8. ta upp degen på ett mjölat bord och jobba genom den ordentligt.
9. dela degen i två och forma dessa till limpor.
10. innan du lägger limporna i formarna ska du smörja formarna och "bröa" dem med en blandning av ströbröd och frön...
11. nu lägger du limporna i formarna och täcker dem med handduken, låt nu jäsa ytterligare 30-35 min.
12. pänsla med ägg och strö mer frön och kanske flingsalt över.
13. grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 40 min.
14. stjälp bröden ur formarna och låt svalna under duk.
15. skär upp brödet och njut av doften av nybakat bröd!
Detta var allt från mig för idag! Nu ska jag fortsätta njuta av mitt bröd och tänka på första passet efter havsöringen :)
Skitfiske!